Kâmil VARINCA

TÜRKAY 2007 AB Sürecinde Türkiye’de Katı Atık Yönetimi ve Çevre Sorunları Sempozyumu

Çevre Mühendisliği mesleğinin yaşadığı çeşitli sorunların aşılabilmesi, gelişmesi ve ilerlemesi için bu mesleği yapan gerek akademisyenlerin gerek diğer çevre mühendislerinin bir araya gelmelerini ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan sempozyum, kongre, çalıştay ve konferans gibi faaliyetlerin ne kadar mühim olduğunu söylemek yersiz olur sanırım. Ülkemizde her ne kadar hakkettiği ve olması gereken seviyede olmayan sempozyum ve kongre kültürünün artırılması için bu sempozyumlara katılımın teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekir. Buna sempozyumların muhtevasının dolgunluğu ve doyuruculuğu ile katkı sağlanabilir.

Bu kapsamda gerek Türkçe bilgi birikimine katkı sağlamak ve gerekse de Çevre Mühendisliği Bölümleri arasındaki iletişimi artırmak maksadıyla Sempozyum Yürütme Kurulunda görev alarak düzenlenmesine katkı sağladığım 28-31 Mayıs 2007 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak TÜRKAY 2007 AB Sürecinde Türkiye’de Katı Atık Yönetimi ve Çevre Sorunları Sempozyumunu da (www.turkay2007.com) buradan duyurmak ve katılımınızı beklediğimizi söylemek isterim.

Sempozyumumuzda AB Sürecinde Kat Atık Mevzuatı ve Katı Atık Yönetimi, Özel ve Tehlikeli Atıklar, Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Çalışmaları, Düzenli Depolama, Sızıntı Suyu Yönetimi, Diğer Bertaraf Metotları ve Ekonomik Analiz gibi konularda çeşitli bildiriler sunulacaktır.

Sempozyumda hem akademik camianın hem de çevre mühendisliği camiasının bir araya gelmesi ve fikir alışverişinde bulunması sağlanacaktır. Bu bilgi şöleninde sizleri de aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.

Sevgi ve saygılarımla,

Kâmil VARINCA

Comments

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.