Kâmil VARINCA

Miraç Gecesi (27 Recep) Tebriği (1435-2014)

mirac-gecesi

“Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”

Kur’an-ı Kerim, İsra Suresi 1. ayet-i kerimenin meali (Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an-ı Kerim Meali)

Müslümanların çok zorluk çektiği ve peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)‘in hamiliğini yapan amcası Ebû Tâlip ile biricik eşi Hz. Hatice’nin sırayla vefat ettiği hüzün yılının ardından Peygamberimize teselli ve hediye olurcasına peygamberimizden başka hiç bir beşere nasip olmamış ve olmayacak bir olay gerçekleşmişti; Miraç.

Miraç, Hz. Peygamber’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da göğe yaptığı yolculuğu ifade eden bir terim. Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. Terim olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder.

İslami Takvim (Hicri Takvim)‘e göre Recep ayının 27. gecesi ayette de belirtildiği üzere Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) göğe yükseltilmiş ve birçok manevi ikramlar ile karşılanmıştır. Bu gece, halk arasında üç aylar olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının içinde yer alan mübarek gecelerin, Regaip Gecesinden sonra gelen ikinci mübarek gecesidir.

Bu sene Miraç GecesiGregoryen Takvim (Miladi Takvim)’e göre 25 Mayıs 2014 Pazarı 26 Mayıs 2014 Pazartesiye bağlayan geceye denk gelmektedir. Yani bu akşam (25/05/2014), akşam ezanı ile birlikte bu mübarek zaman dilimine girmiş olacağız.

Bu vesileyle tüm Müslüman kardeşlerimin Miraç Gecesini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek gecede kendimiz ve ailemiz için yaptığımız gibi diğer tüm Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmeyi ihmal etmeyelim efendim. Ayrıca Miraç Gecesini, bu mübarek gecenin bizlere en önemli hediyesi olan namaza gereken ihtimam ve devamı göstererek ancak layıkıyla idrak edebileceğimizi, ancak bu şekilde feyiz ve bereketinden istifade edebileceğimizi de hatırlatmak isterim.

Hürmet, muhabbet, selam ve dualarımla,

Kâmil VARINCA


Posted

in

,

by

Comments

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.